Friday, March 25, 2011

Kerana Ayam Goreng Uncle Bob

Semenjak kau hadir dalam hidup ku
Tiada lagi keresahan
Kau yang bernama cinta

Stop it please!! I don't want hear you sing. Ok aku tengah marah ni. Aku marah sebab tak dapat makan Uncle Bob. Semalam aku buka website Uncle Bob 'katenye' dekat Ampang Mewah ada jual hari Khamis. So dengan bantuan Syafiq dia pun bagi info pasar malam tu depan kedai Hassan dekat station LRT Cahaya. Masa aku on the way nak sampai ke sana dalam 500 meter lagi jalan dah jem so aku pun dah senyum pasar malam! pasar malam! Uncle Bob!

Terus aku masuk parking dekat situ jugak, apa salahnya berjalan jauh sikit dan terus melangkah gembira dan gembira dan gembira. Selepas 5 minit berjalan sunyi sepi je takde pasar malam pun??? Aku sangat marah kerana tertipu oleh Syafiq dan kesesakan jalan yang meyakinkan kononnya ada pasar malam padahal jalan jem pasal trafik light merah je!!!


Ok dah patah balik masuk kereta baru aku teringat ada satu pasar malam dekat area berdekatan. Terus tuju ke sana dan akhirnya pasar malam depan mata, parking pun depan-depan jalan masuk pasar malam, tak mau jauh-jauh dah. Seronok dapatlah makan Uncle Bob. Jalan punya jalan rupa-rupanya tu pasar malam cina. Ayam Goreng Uncle Bob takde, Uncle Wong Fried Chicken je yang ada. Makkkk takkan la aku nak makan ayam tu tah halal ke tak. Huish aku kena tipu, tipu lagiiiiii.

Untuk pengguna Islam yang rasa was-was dengan taraf halal Uncle Bob tak perlu risau kerana dia ada sijil halal yang sah dari JAKIM.

4 comments:

Chimie Sushishashimiesz said...

hahahahhah! kne kencing......!

Asyraf Camaro said...

kesian kan...huhu

MISURAENTERPRISE said...

Thank you..dpt gak hilangkan rasa was2 ni..sebab saya nak buka kiosk uncle bob bulan 6..

Anonymous said...

mana ada dalam rekod JAKIM?

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...