Tuesday, January 3, 2012

Cara Untuk Pastikan BB Baru (Periksa BUYR)

Kepada yang tak berapa faham macam mana nak check BUYR klik pada langkah-langkah yang berwarna biru di bb anda seperti dalam gambar di bawah. Untuk OS6 dan OS7 saja.

1.

2.

3.

4.

5.
Dekat sini taip je B U Y R

6.
Buyer's Remorse akan muncul selepas taip B U Y R

10 comments:

A.A.M said...

macam mana erk nk dpt line 3G?

Asyraf Kamarul said...

tukar jela network kepada 3G..tp kalo bb curve lama takde 3G..

nasyreeq idlan said...

salam asyraf sy ade 1 soalan,

mcm mna kalau penjual hp bb AP set ni dorg buat reset phone atau flash?

tak ke hilang semua data dan voice usage tu..

terima kasih.

Anonymous said...

terima kasih encik asyraf..byk info berguna utk saya...teruskan usaha yaa!!

keyrol82 said...

bro...tq bg penerangan...tp leh x citer step by step utk checy buyr td tu..sbb igt nk beli bb jg la,....tp xpnh pki...so lembat sket...huhuhuhuhu

keyrol82 said...

tq bro bg penerangan..tp leh citer sket detail x cmne nk wt buyr tu..xpnh pki ag bb nih...huhuhuhuhu

Asyraf Kamarul said...

nasyreeq idlan: maaf lambat jawab..buat masa ni takde cara lagi untuk reset atau flash buyers remorse..

Anonymous: sama2.. :)

keyrol: mudah je,, tekan macam nak taip mesej..tekan laju-laju boleh, tekan slow-slow pun boleh..

phauzanie fuad said...

salam en.asyraf..

saya da beli pon bb curve AP then sy tekan buyrs tu then die kuar nie..

data usage: 7799.0k
voice usage: 3:46:29 <<< means = 3jam 46min 29saat rite?

saya da gune bb curve ni 2 bulan agak2 awak logik x?..pada saya logik sbb 2 bulan tu sy byk gune voice usage then yg data usage tu sy xtau la specific die kemane..so phone sy xbyk seperti yg contoh awak bagi tu..

leh terangkn x?

Malik Perang said...

salam kalau beli bb kat mudah.my ok tak.boleh caye ke

kontol malay said...

Malay GiLA!! Malay Anjing!!!!

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...