Wednesday, August 10, 2011

LCD Blackberry Berbeza

Baru aku tahu LCD Blackberry ni lain-lain walaupun model sama. Contoh Blackberry Bold 9700 ada 3 jenis LCD iaitu kod 001/111, 002/111 dan 004/111. Sebelum membeli LCD baru kenal pasti dahulu jenis LCD yang asal dengan memeriksa kod dibelakang LCD. Ini penting kepada mereka yang nak membeli LCD secara online sebab takut tersilap beli pula kerana kod LCD yang berbeza dari LCD asal tak boleh digunakan. Kenapa berbeza? Haa itu aku tak tau.


LCD 002/111
Jagalah LCD sebelum terlambat sebab LCD Bold 9700/9780 paling mahal. LCD aku dah pun rosak jadi warna putih terus sebab tersembam jatuh katil.

2 comments:

bella said...

thnks fOr da infO :)) saya tade lagi BB tapi baru becitacita nak beli..he he he..kalau ade lagi infO, pOst la k!

fatin alyaa said...

adoii, frust bila baca skrin bb bold 9700 mahal... aiseh, sruh ayah kwn baiki, dia suruh pikir betul2 sbb skrin shj dah nk dkt rm200

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...