Saturday, December 22, 2012

Reboot Blackberry Dengan 3 Butang

Adam !! Stacy !! Bergabung !! Meletup !! Ahhhhhh

Ok tu Adam dengan Stacy bila bergabung. Sekarang ni bila 3 butang dibawah bergabung dia tak meletup macam Adam dan Stacy tapi dia akan reboot telefon Blackberry. Ni adalah salah satu rahsia alam semulajadi yang harus diketahui oleh pengguna BB. Reboot boleh juga dibuat dengan mencabut bateri itu dipanggil hard reset. Gabungan 3 butang dibawah dipanggil soft reset. Pengguna BB yang dah lama mesti tau 3 butang ni. So tak payah baca, ni untuk pengguna baru je.

Cara dia adalah dengan menekan butang seperti diatas bermula dari alt kemudian aA dan akhir sekali del.
Tekan ketiga-tiga butang ni selama 10-15 saat sehingga menyala lampu merah. 


3 comments:

awyn eywin said...

npe ble awyn buat mcm 2 , BB ta boleh on eh..?? kne cabut jugk batt bru on blik..???

Asyraf said...

Mula-mula je kot. Lepas ni mesti boleh dah. Kadang-kadang lambat dia nak on balik.

I'M..HEHEHE said...

hai..saya guna bb curve 9300 3g . tapi dia punya app world tak mau la..die tulis( BB APP WORLD is having trouble to connect BB APP WORLD SERVER.varify network) knp ye.? URGENT

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...