Monday, October 29, 2012

Cara Buang Application di App World

 App World yang terbaru kini sudah boleh buang application secara kekal. Kalau version app world yang dahulu apa yang kita delete pasti akan disimpan dekat Uninstalled. Ok sangat menyemak tapi sekarang apa yang kita semua nanti-nantikan dah tiba. hihihihi.


  • Pastikan anda dah upgrade App World ke version terbaru.
  • Buka App World dan masuk My World.
  • Tukar Installed ke Uninstalled


  • Klik dekat icon pensil.


  • Akan keluar kotak, tanda pada application yang anda ingin buang terus dari senarai uninstalled.


  • Dah habis tanda tekan menu dan pilih Delete items. Application tu akan dibuang secara kekal.

Link Download App World yang terbaru jika anda masih guna yang lama.


3 comments:

usher_ralf said...

bos mcm ne nk upgrade application world??

mia lia said...

saya nak tanya lah kalau nak upgde dekat kedai bb ni boleh?? dia charge ke.

mia lia said...

saya dah upgrde tapi kenpa tak boleh nak bukak brownser internet?

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...