Wednesday, October 31, 2012

Cara Aktikan BIS Celcom

Cara untuk aktifkan BIS untuk line Celcom

Mula-mula dial *118# 


Pilih Blackberry


Kemudian ada keluar 5 jenis pelan langganan
  1. Pelan BBM Harian / Untuk BBM sahaja RM0.50 sehari
  2. Pelan Sosial Harian / Untuk FB, Tweet, BBM sahaja RM1.00 sehari
  3. Pelan Advance Harian / Untuk semua App+50MB data internet RM2.00 sehari
  4. Pelan Advance Mingguan / Untuk semua App+100MB data internet RM8.00 seminggu
  5. Pelan Advance Bulanan / Untuk semua App+250MB data internet RM25.00 sebulan


23 comments:

Aliff said...

Bro, kalo yang RM2.00 tu boleh pakai whatsapp?

Fauzi Shafie said...

Saya xaktif ape2 pon BB sejak beli..so,saya follow instruction knape xmnjadi..ke ade setting lain?

Anonymous said...

Kalu nak tahu habis bis mcm mne? Kadang kadang sampai kedit pon die tolak.

Anonymous said...

kalau bis habis.

data services = off
while roaming = off

kalau tak dia tolak kredit.

Anonymous said...

It's a pity you don't have a donate button!
I'd most certainly donate to this excellent blog! I suppose for now i'll
settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google
account. I look forward to brand new updates and will talk about this
site with my Facebook group. Chat soon!

my webpage :: Payday Loans Online

shuha shuhi said...

salam...bro, nak tanya..

saya da guna bb curve 2 bulan, sbb da guna BIS mxs 2 bulan.. pastuh saya tukar simcard celcom lam bb nieh.. so, apa benda saya kena adjust or kena tukar apa2 setting.. sbb skang nieh bole emergency call jek.. mls guna mxs sbbnya dah la mxs bis nak kena topup, celcom pown kena topup.. xramai nak msg kat mxs p0wn bek sy guna celcom.. so acane nieh? tolong eh.. TQ

fash said...

kalau tukar simcard kena register balik dgn blackberry,sbb kena buat balik acc bb,kalau ingat lagi password smua boleh terus guna.

Anonymous said...

Kenape bis aku tak mati lagi eak? Dah 2 bulan lari dari trikh tapi still boley pakai .celcom blackberry

AkurO Fatin said...

dah langgan yg untuk mingguan tuh. tapi tak jadi hapee pun. takde perubahan. kredit je habis kena telan -_- erghh, mcm mana nieee??

Anonymous said...

Buang je la bb tu.

Safwan Khairi said...

tolong2 ! sudah dua hari aku try renew BIS CELCOM! kenapa xboleh2 ??? asyik 'service is unavailable the moment' saja.2hari dh try xboleh2

Anonymous said...

Type BB on send to 28882

Faizal said...

nak tanya. saya punya bb tour 9630 tak boleh nak aktifkan BIS. dah beli plan bis maxis. lepastu dah register host routing table. dah wipe handheld bagai semua. siap tukar CMDA service setting semua. still tak boleh terima email bis activation. kenapa yer? tlg saya.

Faizal said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Gua SMS pun sama jer...
Takleh nak renew BIS Celcom punya.....
Asyik2 "sorry, this service is not available at the moment"...

Anonymous said...

Aku pn sama..dah ler bru first time pkai bb..wt hal plak!cm ne nk setting..asik service not available je...tlg ler wey korang....

Anonymous said...

Bb ni die cepat hang,kalau die service not available,tanggal bateri die,insyaallah ok laa...

Hidayah Saleh said...

Dh banyak kali kot try nk renew celcom bis . Asik tk boleh je .. knp ye ?

Hidayah Saleh said...

Dh banyak kali kot try nk renew celcom bis . Asik tk boleh je .. knp ye ?

Anonymous said...

Korg kena call celcom soh dorg aktifkn bis korg..ak pun dulu mcm gtu..nak aktifkn kuar service ape lancau la..last2 member ak ckp kena soh org cel com aktifkn..ak lupe no dia..korg leh cek kt website dia..tq

Sex Toys said...

Yg tak boleh. Sila type BB off send ke. 28882. Kemudian.BB on send ke 28882 ini cara manual

mohd nizam said...

BB OFF tak boleh send kenap?

Mohd Azmi Bin Juma'at said...

Aku pn..tp kalau tukar sim letak kt devise lain or bb lain boleh x ye dpt free lg???

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...